Amikkor megízlik a játék

2013. január 11-én 23:59:59-kor egy érdekes gondolat jutott az eszembe, hogy megtanítom a cserkészeimnek, hogyan kell szelektíven hulladékot gyűjteni. Egypár perces gondolkozás után, sok kérdés merült föl. Hogyan adjam elő nekik ezt a témát? Hogyan motiváljam őket ahhoz, hogy szemetet osztályozzanak? Tehát a végén feladtam, mert nem sikerült semmi érdekesre rájönnöm. Azzal mentem aludni, hogy megint egy játékos őrsi lesz.
Amikor felkeltem, egy érdekes gondolatom támadt. „Kifestőket” csinálok nekik, ahol a téma a természet lesz. Az egyiken elhanyagolt természet van ábrázolva. A másikon pedig a természet, ahol az ember törődik vele, és védi.
A gyerekeknek az volt a feladatuk, hogy kiszínezzék a képeket, rajzoljanak állatokat, amelyek az érzéseiket fejezik ki. Mivel ez a feladat tovább tartott, mint ahogy elképzeltem, az őrsin csak az egyiket festettük ki. Inkább mentünk játszani.
Egy nagyon érdekes játékot játszottunk: "Keserű mosoly" Egy játékos állt bekötött szemmel a kör közepén. A kívül ülők közül kiválasztottunk egyet, akinek rá kellet harapnia egy szelet citromra. Aki a kör közepén ált ekkor levette a nyakkendőt a szeméről, és el kellet találnia, ki harapott rá a citromra. De hogy ne legyen olyan könnyű a feladata, mindenki próbált keserű mosolyt elővarázsolni az arcán. Eleinte nagyon nehéz volt rászedni a gyerekeket, hogy ráharapjanak a citromra. Ezért az első körben az őrsvezető próbálta ki, hogy megmutassa nekik, hogy nem olyan rossz. Amikor a játék végére értünk a gyerekek majdnem verekedtek azon, hogy ki lesz a következő. Játék közben egy egész citromot ettünk meg.
Azokás szerint minden őrsi végen, van készítve valamin kaja, amit a szülők hoznak. Egy nagyon érdekes dolog történ, amikor kiraktuk a finomságokat. Voltak gyerekek, akik citromot kértek édesség helyett. De persze hogy voltak olyanok is, akik összekeverték a citromot egy keksszel :).
Van olyan érzésem, hogy az összes résztvevőnek megízlett a citrom, és most már nem fognak úgy nézni rá mind valami „rossz” dologra.
Az őrsön belül nagyon híres lett a „Ninja” nevezetű játék. Nagyon egyszerű szabályai vannak. Mindenki beáll egy szoros körbe. Jobb kezük tenyerét beteszik a kör közepére, és a NINJA szóra mindenki elugrik. Amilyen pózban negállnak, úgy kell kibírniuk addig, még sorra nem kerülnek. A játék lényege az, hogy kiüssük az ellenfeleket azzal, hogy a kézfejére csapunk. Minden körben a játékos csak egy támadó mozdulatot tehet, vagy akkor mozdulhat, amikor rá támadnak.

Lacus




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése