Ki ez?

Egy nagy farsangi cserkészbuli. Így is nevezhető az akció, amit Márk és Szaki szervezett nekünk. Mivel tavaly kevés volt a hely a plébánián, úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk megszervezni az egyházfai kultúrházban.
Ez sikerült is. A többi már a szervező csoporton múlott. Ez a csoport őrsvezetőkből állt. Mindenkinek meg volt a feladata. Be kellett biztosítani a programot, zenét, kaját, asztalokat, székeket stb.
Az egész program „parasztos“ hangulatban volt összeállítva. Szaki volt Kulacs, Márk meg Liberó. A viselkedésük hasonló Pat és Mat-ra, akikkel mindig történik valami.
Valami különös módon eltűntek Liberó és Kulacs állatai. Tehát szétosztották a résztvevőket 4 csoportba. Az összes csoport egy-egy állatot ábrázolt. Voltak ott tyúkok, kacsák, disznók és tehenek. Hogy a program különlegesebb legyen, az összes játékot úgy vezették be, hogy passzoljon a történetbe. A legkülönlegesebb játék a "vedlő kígyó" volt. A játék alapja abban rejlik, hogy egy sorban állnak a résztvevők. A bal kezüket a lábuk alá rakják és megfogják a mögöttük álló jobb kezét. A lényeg az, hogy valahogy kigabalyodjanak ebből a pózból. Az egyetlen mód erre a bukfenc - a nélkül hogy elengedjék egymás kezét. Néhány játék után bekapcsolták a zenét, és a maszkoknak tánccal be kellett mutatniuk a szerepüket a zsűrinek, amely 4 tagból állt: Pali atya, Mónika, Ervin és Laci bácsi. A zsűri nem az álarc szépségét értékelte, hanem azt, hogy a résztvevők mennyire tudták beleélni magukat a szerepükbe.
A kis maszk bemutató után a zsűri értékes ajándékokat osztott szét. Nem kell félni, senki sem ment haza üres kézzel. Ugráló kötelek, Hulla-hopp karikák vagy olyan átugrálós dolog a lábra (ezt most inkább nem magyaráznám) lettek szétosztva.
Az egész akció során svédasztalok álltak az éhesebbek rendelkezésére. Az akció olyan 8 körül ért véget, de a gyerekek nem akartak hazamenni. Mivel vasárnap volt és másnap sokan iskolába mentek, kénytelenek voltunk határozottan véget vetni a bulinak.

Lacus




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése