Cserkészkarácsony

Két aktív cserkész csaj meg én lettünk megbízva azzal, hogy szervezzük meg a cserkészkarácsonyt. Mivel mi, a cserkészek egy csapatot (családot) alkotunk, jó ha ezeket a legszebb napokat az évben együtt is megünnepeljük.

Nagy kihívás volt ez. Az akció a TIP-TIP név alatt futott. De mi minden is kellett ahhoz, hogy ezt meg tudtuk szervezni?
Elsősorban: elszántság, türelem, kreativitás, jó ötletek, és főleg időt kellet rá találni, hogy meg tudjuk tervezni az egészet.

Sokat telefonálgattunk a csajokkal, de ez nem volt az igazi. Találkozni akartunk, és nyugodtan megbeszélni a dolgokat, de nem jött össze. Így hát a telefonos megbeszélés maradt. Nagyon hosszú telefonálás volt, de megérte. Összeírtuk a játékok sorrendjét.


Amikor elérkezet „A Nagy Nap”, már reggeltől szorgalmasan készülődtünk. Kitakarítottuk a helységet, mindent elkészítettünk. 15:00-kor, amikor már minden kész volt, megérkeztek az első cserkészek. Utánuk jöttek a következők és utánuk megint jött valaki, és így ment tovább, míg nem érkezett meg mindenki. 34-en voltunk ott összesen. Mindenki, aki eljött hozott magával valami nassolni valót és egy apró ajándékot, amit majd egymásnak adtunk. Minden a terv szerint ment: cserkészindulóval kezdtük, ima és azután játszottunk cserkész és népi játékokat, énekeltünk. Nagy buli volt.

Mindenki húzott egy papír, amire rá volt írva valaki neve, ezt a papírt ráragasztottuk az ajándékunkra, és elhelyeztük a karácsonyfa alá. Ezután, sorba vettük el az ajándékokat a fa alól és felolvastuk, hogy kinek a neve van rajta. Az kijött átvenni az ajándékát, és elmesélte nekünk „mi szépet hozott neki a Jézuska”, de az idősebbek azt mondták el, hogy „milyen dolog tetszett nekik ezen a karácsonyon legjobban, ami nem anyagi jellegű volt”.
A végén meghozták a pizzát, amit megrendeltünk. Imádkoztunk és mindenki ráugrott a kajára.
Az akciót hivatalosan imával zártuk - fáklyafénynél és karácsonyfaégők fényénél. Az imát a helyi plébános úr mondta. A gyerekeknek adunk egy kis emléket egy kis mágneses pingvint.

Reméljük, hogy tetszett az akció, és hogy jól meg volt szervezve :).

Siskó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése