Sohaország

Egyházfa, 2013. augusztus 2. – 6.
Két nappal a tábor kezdete előtt kiment nyolc cserkész vezető, hogy minden lehetőt és lehetetlent megtegyen azért, hogy az erdészház melletti közönséges helyet átvarázsolják egy felejthetetlen élménydús otthonná.  Az elkészített helyszínt Sohaország ként nevezték el, ami Pán Péter az eltűnt fiúk és Csingilingel otthona volt.

Ahogy már talán rájöttetek a keretmesénk a Pán Péteren alapult. Az első napon Pán Péter Csingilingel közösen várta a gyerekek majd vezette be a Sohaországba. Ahhoz, hogy bemehessenek egy eltűnt fiúhoz kellet tartozniuk. A nagy lányok Ravasz őrsbe (5 cserkész) tartoztak Szakáll Andy vezetése alatt. A nagy fiúk Bocsi őrs (6 cserkész) voltak, akiket Oroš Dávid vezette. Kislányok a Szakáll Moncsi (6 cserkész) vezetése alatt az Ikrek voltak. Oroš Lacus a kis Fújka őrs (6 cserkész) tagja volt, ahol kisfiúk voltak.
Program élményekkel teli volt. Esti tábortüzek, délutáni locsolkodások, őrsi élet, ami alatt az őrsi naplókat rajzolták a gyerekek. Ezek a programpontok mindennaposak voltak. Extra programpontok a szentmise, egyházfai wellness fürdőzés, állatkert látogatása, mese erdő, kép háború volt. Ami mindenképp megemlítésre szorul az a vasárnapi tábortűz volt.
Vasárnapi tábortűz Bibliai tűz volt gitár kíséretével. Ahogy olvassátok nem egy klasszikus tűz volt, szokatlan módszerrel is gyújtottuk meg a tábortüzünket. „ Isten nyila” segítségével lobbant fel. Tábortűzi jelenetek elkezdése előtt 7 kiscserkészt „avattunk” fel . Ez volt az a pillanat, amely egy cserkész őrsvezető munkájának az egyik métapontja.
A tábor legjobban működő része a konyha volt. Konyhán mindig valami finomság  várt minket, melyet Gita néni és Márti néni készítettek fáradatlanul nekünk.
Tábor záró ceremónia részében kiértékeltük az őrsöket. Megköszöntük részvételüket és segítségüket a szervezőknek, segédeknek egy kis ajándékkal. Az ajándék egy fütyülős chupa chupsos nyalóka volt.
Gyerekek távozása után, még összetakarítottunk és mi is haza mentünk pihenni.

Lacus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése