Megint egy ével öregebbek

2013. november 16. A 11. számú szent Imre cserkész csapatunknak nagy napja volt. E napon töltötte be a 22.-ik szülinapját. 22 év alatt a csapatunkban voltak pillanatai amikor kérdéses volt a csapat további működése a kevés cserkész véget. De melyik csapatban ez nem volt így?

 De most azt lehetne mondani, hogy a csapatunk az egyik csúcspontján ál. Ennek az eredményét láthatni azon, hogy több mind 45 cserkész, kiscserkész és cserkész jelölt vett részt az ünnepségen. Ünnepségünkön meglátogatott minket egy öreg cserkész testvér is, aki a csapat alakítónk Mons. Paxy László mellet volt a kezdeteknél.

 De ez a időpont, 8 cserkészünknek egy felejthetetlen élmény is egyaránt. Hegy Súri Trópusi Koala őrs tagjai letették a cserkész fogadalmukat és megkapták a várva várt zöld nyakkendőt. E szép ceremónia után, ami a plébánia udvaron volt, átvonultunk a kultúrházba, ahol a gyerekekre várt izgalmas délután.

Először népi játékokat játszottunk velük, persze hogy ez nem volt a révész legény de olyan kevésbé puszilkodók. Voltak staféta játékok (cseresznye evés, akadály pálya nagy méretű ruhákban), videó vetítések, vacsora, szentmise, desszert.

 Amit még szeretnék kiemelni az a videók közül a Trópusi Koala őrsnek a pályázat nyerő videója. Ezt a pályázatott a Budapesti cserkész csapat hirdette ki, az alakítójuknak 100-ik születésnapja alkalmából.

 Oros Lacus


Pályázati videó: http://www.youtube.com/watch?v=R_E5UeshANg
Az összes kép: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése