Már negyedik alkalommal együtt

2013. február 16-án már negyedszer látogattuk meg csenkei barátainkat. Délutáni 5 óra körül találkoztunk a hegysúri cserkészotthon előtt, ahol beszálltunk az autókba, és elindultunk. Az út nem tartott sokáig. Ahogy megérkeztünk, már vártak minket a haverok, cserkésztestvérek. Bementünk, leültünk és várakoztunk, míg el nem kezdődött a program. Pár percen belül megérkezett Jani Szakival indiánoknak beöltözve. Három csoportra, színek szerint osztottak szét minket (fekete, zöld és piros). Ahogy szét voltunk osztva, elénk tettek temperafestéket, hogy fessünk az arcunkra csíkokat, csoportunk színe szerint. Ezután úgy nézhettünk ki, mint az indiánok, akik harcba készülnek. Három állomáson cserélkeztünk forgószínpad-szerűen. A fekete csoport tagjai az első állomáson karkötőket és indián fejpántokat készítettek, közben a zöld csoport tagjai közben meneteltek, mint az indiánok, a piros csoport tagjai pedig tüzet raktak. Mikor már mindegyik csoport volt mindegyik állomáson, meglátogattak bősi cserkésztestvéreink.

 Ezután hoztak papírokat dalszövegekkel és a gitár mellett daloltunk. Dalolás után, kiosontunk és egy kicsit hócsatáztunk. Amikor Jani észrevette, hogy kint vagyunk az engedélyük nélkül, kifutott és figyelmeztetett minket, hogy ezt nem lett volna szabad. De már mindegy volt. Próbálkoztunk tüzet gyújtatni, de sikertelenül. Amikor bementünk, Jani Szakival kemény gondolkozás után elénk álltak egy játékkal, úgy hívtak, hogy „Visíts malacka, visíts!”. A lényeg az volt, hogy egyvalaki bekötött szemmel beállt a kör közepére és bepörgettük. Neki az volt a feladata, hogy ráüljön valakinek a lábára és felhívja őt ezekkel a szavakkal: „Visíts malacka, visíts!” Ekkor az, akinek a lábára ült, visítania kellett. Ez alapján el kellett a bentlévő játékosnak találnia, hogy ki az.
A játék után elbúcsúztunk, és elindultunk hazafele. Fél kilenckor már mindenki épségben otthon volt. Nagyon jól éreztük magunkat, és már nagyon várjuk, mikkor fognak most a csenkeiek meglátogatni minket.



Horváth Viki
Kiss Viki

Zobraziť všetky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése